A&Z Mérnöki Szolgáltató Kft 

szakértelem - megbízhatóság - pontosság
(email: aendzkft@gmail.commernokikft@gmail.com ; Tel/Fax:06-1-340 7085;mob.:06-30-6510513)

Energia tanúsítás menete
Honlapunk ajánlat kérő felülete segítségével, vagy email-on gyorsan és egyszerűen kérhet ajánlatot ingatlana energia tanúsítására.

Az ingatlan energia tanúsítására vonatkozó ajánlatunk elfogadásának visszaigazolását követően a tanúsító felveszi Önnel a kapcsolatot.

A helyszíni szemlén megtörténik mind azon információ beszerzése, melyek az energia tanúsítvány szakszerű elkészítéséhez szükségesek.

Amennyiben az ingatlan fogyasztási adati rendelkezésre állnak, akkor azok átadása tanúsítónk részére célszerű, mert támpontot adhat az energia tanúsítvány kiállításához, de a besorolást minden esetben számítások, mérések adatain alapulva határozzuk meg.

Az Önnek átadásra kerülő tanúsítvány és melléklete a jogszabályban előírt műszaki adatokat tartalmazza. Ez kerül beküldésre az országos dokumentációs központba is. A több oldalas háttérszámítások, mérési jegyzőkönyvek, fotók, stb., a Cégünknél kerülnek archiválásra.

 Az energia tanúsítvány átvétele lehetséges  postán vagy személyesen, a feltétele a vállalkozási díj kiegyenlítése.

 Az energia tanúsítvány tartalmazni fogja a megrendelő nevét  és címét, a tanúsított ingatlan pontos címét, hogy az épület egyértelműen beazonosítható legyen.  A tanúsító neve, címe és a Mérnök vagy Építész Kamara által nyilván tartott jogosultsági száma is a dokumentum kötelező eleme.

Az energia tanúsítvány ezen kívül tartalmazni fogja az összesített energetikai jellemző értékét,  mely megmutatja, hogy az épület alakja, falazata, fűtési rendszere stb. alapján, mekkora az épület, vagy lakás elvi energiaigénye éves szinten egy négyzetméterre. Ezt kWh/m2 a-ban adják meg.
Az energia tanúsítványon szerepel egy összehasonlítási érték is, szintén kWh/m2 a-ban, ami azt mutatja, hogy mennyi lenne az elvi energiafogyasztás. Ez képezi a követelmény értéket.
Százalékban is megadjuk, hogy az épület fogyasztása mennyiben tér el a követelménytől.
A kiállítás dátuma és a készítő aláírása hitelesíti a dokumentumot, amely a kiállítástól számított 10 évig érvényes.

Az energia  tanúsítás felhívja a tulajdonosok és vásárolni szándékozók figyelmét arra, hogy ingatlanuk mely részén szükséges változtatásokat végrehajtaniuk ahhoz, hogy az ingatlan energetikai minősítése javuljon.  A tulajdonosok szakszerű javaslatokat kapnak ingatlanuk rossz épületszerkezeti -, épületgépészeti megoldásainak kijavítására. Az energetikai tanúsítvány tehát mind az eladó, mind a vevő részére rendkívül hasznos információkat tartalmaz
Asztali nézet