A&Z Mérnöki Szolgáltató Kft 

szakértelem - megbízhatóság - pontosság
(email: aendzkft@gmail.commernokikft@gmail.com ; Tel/Fax:06-1-340 7085;mob.:06-30-6510513)

MŰSZAKI TERVEZÉS

A megvalósított épület minőségét a gondos, alapos tervezéssel és a szakszerű kivitelezéssel lehet biztosítani. Cégünk a műszaki tervezés során a műszaki-, biztonsági-, gazdaságossági-, tartóssági és építészeti követelmények teljesítésére törekszik. Műszaki tervezés területén klüönféle funkciójú és méretű épület  tervezésére vállalkozunk.

Így pédául:
- családi házak, társasházak, egyéb lakóépületek, vagy nyaralók komplex tervezésére
- ipari, oktatási, kereskedelmi és szolgáltató épületek komplex tervezésére,

- különféle funkciójú épületek építési engedélyezési- és kivitelezési terveinek elkészítésére
- beruházási tervek-, megvalósíthatósági tanulmányok készítésére,

felmérési terv-, bontási terv-, felújítási terv,- állapot rögzítő terv elkészítésére,

- megvalósulási terv készítésére,

- stb..... építész tervezés, felmérési terv, megvalósulási terv, műszaki tervezés, bontási terv, felújítási terv, megvalósíthatósági tanulmány

A díjazásról, a vállalási időről és a vállalási területről:

A tervezési feladat díjának meghatározásánál figyelembe vesszük:
- a MÉK (Magyar Építész Kamara) díjszabási ajánlásait,
- ez épület megvalósításának költségét, bonyolultságát,
- a feladat várható időszükségletét,
- stb., stb.

Ajánlatunkat a feladat és a helyszín ismeretében, szükség esetén egy helyszíni szemle során szerzett információk alapján tesszük meg.
Vállalási területünk az ország bármely területe.

A vállalási határidők a feladat nagyságától, összetettségétől függnek.

Elérhetőségeink:
tel.:(Budapest) 340-7085
mobil.: 06-30-6510513

email:

mernokikft@gmail.com

aendzkft@gmail.com

 

Árajánlat kérését küldje el valamelyik elérhetőségünkre.


A tervezés folyamata:
Az elvállalt tervezési feladat eső szakaszában a megrendelői igények és a helyi szabályozás szerinti lehetőségek feltérképezése, továbbá a helyszíni adottságok megismerése és bevizsgálása történik.
Ezt követi a lehetséges megoldásokat bemutató vázlatok összeállítása.
Az ügyfél által elfogadott végleges vázlat alapján folytatódik a munka, egyben lezárul az előkészítés szakasza és megállapodás szerinti díj számlázásra kerül.

A jóváhagyott vázlat alapján készülnek el az építési enegdélyezési tervek a szükséges közmű szolgáltatókkal és szakhatósági egyeztetésekkel. Az építési engedélyezési tervek elkészítését követően, az illetékes hatóságokhoz történő beadás előtt számlázásra kerül az engedélyezési terv díja.

A részletes tervek (kivitelezési tervek) a megrendelői igények illetve a jogszabályi előírások szerint készülnek. A kiviteli tervdokumentáció átadásakor azok díja számlázásra kerül.

Melyek az építési engedélyköteles munkálatok:Jelenleg a 312/2012. (XI.08.) Kormány rendelet rögzíti az építési engedély köteles építési munkák, illetve hatósági bejelentés nélkül végezhető építési munkák körét, az egyes építési eljárások rendjét, ügyintézési idejét.

Melyek az építési engedélyezési és kivitelezési tervek tartalmi követelményei: Jelenleg a 312/2012.(XI.08.) Kormány rendelet tartalmazza az építési engedélyezési tervekre és a 191/2009 (IX.15.) Kormány rendelet tartalmazza a kivitelezési tervdokumentációra vonatkozó követelményeket.

2020-tól várható változások: Az Európai Unió célul tűzte ki, hogy 2020-ig az épületek energia felhasználását csökkenti és valamennyi új épületnek közel nulla energia fogyasztásúnak kell lenni 2020-tól. .......... Tervezik az előírások megsértésének a szankciónálását is....


Mi jellemzi a "zéró energia felhasználású" házat:
- kellő tömegű határoló szerkezetek
- kis felület/térfogat arány
- jó hőszigetelő képességű határoló szerkezetek
- jó nyílászárók árnyékolókkal, melyek a téli napenergia hozam hasznosítást segítik, de a nyári felmelegedéssel szembeni védelemben szerepet játaszanak,
- megújuló energia források alkalmazása ( Napkollektor, nepelem, talajszondás hőszivattyú,...), az épület energia fogyasztása 30 kWh/m2év alatt legyen, inteligens vezérlés

 

Asztali nézet